2022-autorizatii-clinica-medicala
|

2022 Autorizații clinici medicale

2022 Autorizații clinici medicale. Obținerea autorizațiilor prevăzute de lege în vederea funcționării unei clinici medicale (societate cu obiect de activitate medical) reprezintă o provocare pentru operatorii care activează acest domeniu, în principal deoarece procedura este una complexă, care presupune cunoașterea detaliată a practicii autorităților implicate – Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor, în anumite cazuri Colegiul Medicilor din România (când procedura implică medici străini) etc.

Pentru ca o clinică să poată fi înscrisă în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale Partea a II a (cabinetele medicale individuale solicită înregistrarea în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale Partea I), este necesară parcurgerea unei proceduri specifice în fața Direcției de Sănătate Publică. Aceasta procedură impusă de legislația în vigoare implică însă urmarea unor etape prealabile constând în:

  • Obținerea notificării de asistență de specialitate din care să reiasă specialităţile, competenţele, supraspecializările şi activităţile conexe care se desfăşoară la fiecare punct de lucru deschis la nivel de clinică;
  • Obținerea certificatului de avizare a societăţii medicale cu personalitate juridică de la Colegiul Medicilor sau după caz, Colegiul Medicilor Dentişti.

Urmarea tuturor etapelor sus-expuse necesită timp și rigurozitate deoarece lista documentelor cerute pentru aceste proceduri poate fi suplimentată.

2022 Autorizații clinici medicale. Printre chestiunile care necesită o atenție sporită se impun a fi menționate: codurile CAEN pe care societatea care desfășoară activități medicale trebuie să le autorizeze, particularități privind spațiul în care societatea va desfășura activități medicale, aspecte privind documentele care atestă dreptul de folosință/proprietate etc.

Echipa noastră de avocați specializați în domeniul sănătate & farma precum și în domeniul dreptului societar vă poate oferi suport atât în ceea ce privește înființarea unui SRL cu activități medicale (asistență medicală generală, activități de asistență stomatologică etc) cât și cu privire la parcurgerea etapelor necesare pentru funcționare în legalitate a clinicii.

Poți urmări articole de interes legate de cabinete/clinici medicale, medicamente și dispozitive medicale pe paginile noastre de LinkdIn și Facebook sau pe site-ul nostru.

Distribuie articolul

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *