insolventa 2022
| |

Insolvența în contextul încetării stării de alertă

Insolvența în contextul încetării stării de alertă. Introducerea cererii de deschidere a procedurii insolvenței redevine o obligativitate

Odată cu încetarea stării de alertă, respectiv data de 9 martie 2022, a redevenit obligatorie introducerea cererii de deschidere a procedurii insolvenței de către debitorul aflat în stare de insolvență.

Menționăm că, în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, debitorul aflat în stare de insolvență la momentul intrarii în vigoare a legii menționate sau care ar fi ajuns în stare de insolvență pe durata stării de alertă avea posibilitatea, nu și obligația, de a adresa tribunalului o cerere de deschidere a procedurii insolvenței.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență prevede, în art. 66, un termen de maximum 30 de zile de la apariția stării de insolvență în care debitorul trebuie să adreseze tribunalului cererea. Astfel, în prezentul context, termenul maxim de 30 de zile a început să curgă din momentul încetării stării de alertă, respectiv din data de 9 martie 2022.

Pentru mai multe detalii privind procedura insolvenței în contextul încetării stării de alertă, poți accesa și acest material.

De asemenea, poți urmări articole de interes pentru afaceri pe paginile noastre de LinkdIn și Facebook sau pe site-ul nostru.

Pentru mai multe detalii, poți lua legătura cu avocații noști specializați în domeniul insolvenței, societăților și grupurilor de societăți precum și recuperărilor de creanțe.

Insolventa

Distribuie articolul

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *